100 PENGHUNI PANGSAPURI MAHU PKNS AMBIL ALIH HUTANG

Lagi 100 Penghuni Pangsapuri Tunjuk Perasaan Minta PKNS Ambil Alih Hutang

Gambar sekadar hiasan

SHAH ALAM, 22 Okt – Hampir 100 penghuni pangsapuri di Kayu Ara dan Kota Damansara hari ini mengadakan tunjuk perasaan di hadapan ibu pejabat Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di sini bagi meminta PKNS mengambil alih tunggakan hutang rumah mereka yang berjumlah RM700,000.

Wakil penduduk Kota Damansara, Ahmad Fuad bin Pandak Ahmad, 60, yang mengetuai perhimpunan aman itu dan wakil penduduk Kayu Ara, Mohd Yusop bin Mohd, 57, bersama-sama menyerahkan memorandum kepada Pengurus Perhubungan Awam PKNS Ishak Hashim pada  11.10 pagi.

Ahmad Fuad, yang juga pemandu teksi, berkata mereka menuntut keadilan sama rata daripada kerajaan Selangor di bawah pakatan pembangkang yang menggunakan PKNS untuk mengambil alih hutang Talam Corporation Berhad.

Justeru, mereka meminta PKNS supaya turut membantu melangsaikan pinjaman unit pangsapuri masing-masing yang dibina PKNS kerana mereka berpendapatan rendah dan miskin.

Sebelum ini, beberapa siri tunjuk perasaan yang sama diadakan oleh penghuni pangsapuri PKNS menuntut anak syarikat kerajaan negeri Selangor itu membayar pinjaman membeli rumah mereka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s