SEBENARNYA…. DAP YANG RASIS !!

 

Apakah petanda kesemua Melayu yang bertanding didalam DAP tidak layak ini masih belum membuka mata orang-orang Melayu bahawa DAP adalah sebuah parti rasis & mengamalkan perkauman.

Puak-puak melayu yang menyokong DAP nie diharap sedar diri bahawa anda memang tidak layak untuk sandang mana-mana kerusi dalam DAP.

DAP yang selama ini berusaha untuk tampil sebagai parti pelbagai kaum hari ini menampakkan wajah cauvinis apabila tiada seorang pun daripada lapan calon Melayu terpilih menganggotai Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC).

Dalam pemilihan yang berlangsung sempena Kongres DAP Kebangsaan Ke-16 di sini, hari ini calon Melayu yang mendapat undi tertinggi iaitu sebanyak 348 undi, Senator Ariffin S. M. Omar hanya berada di tempat ke-37 daripada 63 calon yang bertanding.

Yang turut tidak terpilih ialah bekas Ahli CEC bagi penggal 2008-2012, Ahmad Ton yang juga Naib Pengerusi DAP Johor dan mendapat 327 undi untuk berada di tangga ke-38.

So gua sarankan kepada semua Melayu yang menyokong DAP ni agar bertindak keluar parti seperti mana yang telah dilakukan oleh beberapa ahli Melayu sebelum ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s