ANWAR GAGAL GUGURKAN TS SHAFEE ABDULLAH

Permohonan Anwar gugur Shafee ditolak

PUTRAJAYA : Mahkamah Persekutuan di sini sebentar tadi menolak permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menggugurkan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah daripada mengetuai pihak pendakwa dalam rayuan kes liwat dihadapinya. Rayuan kes liwat Anwar Ibrahim terhadap Saiful Bukhari Azlan  akan berlangsung bermula esok, 12 dan 13 Februari.

Bagaimanapun difahamkan, lewat petang tadi, Anwar Ibrahim dikatakan pergi ke Hospital Pantai Cheras untuk mendapatkan sijil cuti sakit (MC) bagi mengelakkan sebutan kesnya diadakan pada esok hari.

Pelik! Apa yang membuatkan Anwar begitu gerun dengan TS Shafie Abdullah yang pernah mengendalikan kes-kes besar tidak mengira parti. Beliau juga pernah menjadi peguam kepada pemimpin PAS. Bagaimana pula Anwar boleh menuduh yang TS Shafie Abdullah adalah peguam yang dibayar oleh UMNO untuk menjatuhkan kredibiliti beliau?
Mungkin Anwar takut kerana TS Shafie Abdullah merupakan kenalan lamanya sejak dibangku sekolah rendah lagi. TS Shafie juga amat mengenali Anwar berbanding Tun Mahathir dan Tun Abdullah Badawi.
Mungkin kerana itu jugalah sehabis boleh Anwar tidak mahu meneruskan perbicaraan kes liwat Saiful akibat takut dengan hujah dan soalan perangkap yang bakal dikemukakan oleh TS Shafie.
Apa-apa pun kita nantikan drama bersiri Anwar esok hari.
Adakah Anwar terkena asid arsenik sekali lagi?
Atau adakah Anwar telah disahkan menghidap HIV seperti yang didakwa dahulu?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s