ZAHID HAMIDI DEDAHKAN ADA AHLI POLITIK DITAJA PUSAT PERJUDIAN HARAM

KUALA LUMPUR, 21 Okt – Terdapat ahli politik dipercayai dibiayai dengan hasil pendapatan daripada pusat perjudian haram di tiga kawasan, iaitu Pekan Kuala Sepetang, Bagan Panchor dan Pulau Kuala Sangga di Perak.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata meskipun tidak terlibat secara langsung, tetapi ada ahli politik yang dikesan dibiayai dengan hasil pusat perjudian haram tersebut.

“Tidak ada ahli politik yang terlibat secara langsung, tetapi mungkin ada yang memperolehi wang daripada pendapatan hasil perjudian itu untuk melakukan kegiatan politik.

“Berdasarkan laporan yang saya perolehi ada ahli politik yang terlibat. Saya tidak mahu menuduh, tetapi jika mahu pembuktian, pihak polis ada bukti,” katanya kepada pemberita semalam.

Beliau berkata dalam masalah perjudian atau kegiatan jenayah, sepatutnya mana-mana ahli politik tidak bersekongkol dengan individu atau pertubuhan haram.

Zahid diminta mengulas laporan akhbar mengenai kegiatan perjudian di tiga kawasan berkenaan yang dikatakan kebal untuk ditembusi pihak berkuasa.

Sehubungan itu, beliau berharap pihak parti politik dapat mengambil tindakan terhadap ahli-ahlinya yang terlibat dibiayai dengan kegiatan perjudian haram.

“Kami juga mohon kerjasama orang ramai, bukan sahaja melaporkan tetapi bersama-sama mengambil tindakan dengan pihak berkuasa, kerana apa yang berlaku sekarang bila ada permintaan maka adalah penawaran,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s